İleri sürüş teknikleri lastikler

İleri sürüş teknikleri lastikler en önemli kuralları bize getirmektedir. Bilindiğinin aksine birçok yanlış bilgide bulunmaktadır. Burada tabi ki biz lastikler hakkında farklı konulara değinmek istiyoruz.

Lastikleriniz otomobilinizin yere temas ettiği bölümüdür. Dikkat edilecek konu 4 lastiğin izin bir A4 kağıdı kadar yere temasıdır. Hızlandıkça da bu temas azalır.

Birde otomobilin lastik havaları kitapçığındaki bar basıncında olmadığı anda problem A4 kağıdından daha az temas etmesi sonucunda, otomobilinizin stabilizesinin azalmasına neden olmaktadır. Buda tutunmayı düşürecek ve ileri sürüş teknikleri bilseniz dahi sizin kaza yapmanıza neden olacak zorluklara düşürebilecektir.

Özellikle güvenli sürüş teknikleri eğitimi anlamında lastikleri üzerine çok fazla anlatımlar yapmaktayız. Bununla birlikte yarış teknikleri eğitiminde farklı bir lastik anlatımı şekline girmekteyiz.

Biz burada güvenli sürüş teknikleri anlamında lastikleri anlatmak istedik. Daha sonra yarış teknikleri anlamında ve offroad sürüş teknikleri anlamında yine bilgilendirmelerimizi, lastikleri mutlaka anlatacağız.

Lastikler anlamında ebat aynı olan 2 farklı model otomobile aynı havayı vuramazsınız. Araç ağırlıkları farklı olan otomobilde yük arttıkça lastik havaları da artmak zorundadır.

Hemen bir örnek verecek olursak bunun nedeni bisiklet arkasına nasıl bir çocuk arkadaşını alırsa, zorlanır ve ilk aklına gelen, lastikler yere yapışır der, ve lastiğini daha çok şişirirse aynıdır.

Aynı ebat lastiklere farklı otomobillerde, aynı hava vurulmaz, otomobilinize çok yük koyarsanız o denli lastik havasını artırmanız gerekir.


Yazın lastik havaları sıcak dolayısı ile artar. Kışın tersi olur iner. Mevsim değişikleri ve ani hava değişiklerinde lastik havalarını mutlaka kontrol etmelisiniz.

Karda lastik havası indirilmemelidir. Lastik barı katologda ne ise standarttır. Bununla birlikte fazla vurulan lastik havası lastiğin ortadan temas etmesine ve ortadan aşınmasına neden olur. Lastik havası düşük ise kenarlar basar ve kenardan aşınma başlar.


Biliyoruz ki lastiğin üstünde bir çok yazı vardır. Bu konuda biz bilmediğinizi anlatmak istiyoruz. Örnek verecek olur isek, 11/13 Bu rakam kare içine alınan bir rakam ne anlatmak istiyor. 2013 yılının 11. haftasında bu lastiğin üretildiğini bahsediyor. Kısaca bu lastik aslında kullanılmaması ve miladı dolmuş bir lastiktir. Lastik raf ömrü 2 yıldır.

Bu neden ile bazı lastikler aynı marka ve model olmasına rağmen ucuza satılabilmektedir. Bizde kampanya anlamında almak isteriz, aslında bu lastik tehlikelidir. Alınmaması gerekir. Aynı zamanda lastikler alacağınız bayinin dik konumlaması gereken bir raf sistemini uygulamalıdır. Üst üste yatan lastikler tellerin, tabanın ve lastik yanaklarının zarar görmesine neden olur.


Lastik patladığında kesinlikle fitil yaptırmamak gereklidir. Zamanla fitilin içinden geçen su tabandaki telleri paslandırmaktadır. Yine daha sonra sizlere lastikler ile alakalı yazılar ve bilgi paylaşımlarında bulunacağız.

İleri sürüş teknikleri eğitiminin en önem verdiği konu lastiktir. Unutmamak gerekir aracınız lastikler ile yolda gidiyor.
Otomobil için en büyük buluş lastiğin icadı değil mi?

 

WhatsApp chat
Şimdi Ara
Konuma Git